Att köpa larm hos oss på Larmspecialisten

larmguiden-panel-hand-larmspecialisten

Denna guide riktar sig främst till dig som företagskund eller privatperson med högre krav på objektet som ska beskyddas. Är du privatperson som bor i lägenhet eller villa och inte har ett skyddsobjekt av högt värde rekommenderar vi att ni kollar på våra trådlösa larmsystem istället.

1. Allt börjar med ett telefonsamtal

Du kontaktar oss och får prata med en säkerhetsexpert där ni tillsammans bokar en tid som passar er båda för genomgång på plats. Ni letar kanske efter ett nytt larmsystem, ett kamerasystem, ett brandlarm, ett passersystem eller varför inte allt integrerat i ett och samma system? Ni kanske kontaktar oss för att ni har fått ett larmklasskrav från ert försäkringsbolag? Vi är behörig anläggarfirma inbrottslarm och utför larmklassade anläggningar i klass 1 och 2 samt att vi har certifikat i SSF 1016, SSF1044 samt SSF 1015.

2. Besök

Väl på plats går vi tillsammans igenom er lokal, gärna med en ritning som ni har lämnat till oss. Säkerhetsexperten från Larmspecialsiten lyssnar på era önskemål och vad ni förväntar er av ett larmsystem, antecknar och kommer med förslag för vad vi anser vara lämpligt för just er. Om ni har larmklasskrav från ert försäkringsbolag så berättar vi vad vi måste göra för att uppfylla försäkringsbolagets krav. Vi gör en enklare projektering och ett offertunderlag på plats.

3. Förslag

Efter första besöket gör vi ett förslag och skickar till er, den får ni titta igenom i lugn och ro – jämför den gärna med andras offerter. Vi hörs per telefon och går igenom eventuella frågor. Önskar ni att vi kommer ut till er för genomgång av offerten så gör vi självklart det.

4. Förberedande

När ni beslutat er för att välja vårt system så börjar vår behöriga Ingenjör projektera er anläggning och ritningar förbereds. Ert material packas ihop och vi gör en tidsplan för arbetet tillsammans mer er.

5. Installation

Vid installationen kommer en tekniker ut och installerar det material som ni och säkerhetsexperten har kommit överens om. Om det är en trådlös anläggning som ska installeras programmeras larmet och sedan monteras det. När detta är gjort läggs larmets app in i era telefoner så ni inte bara kan styra larmet via knappsatsen utan även via er mobiltelefon. Efter det gör en avprovning av larmet både lokalt och till larmcentral.

Om det är en trådbunden anläggning dras först kabel enligt anvisning från Larmspecialistens säkerhetsexpert. Efter kabelförläggningen är gjord monteras och programmeras alla larmpunkter och centralapparat. Om man vill ha en app läggs denna in i önskade telefoner och ansluts till larmet. Larmet provas sedan av lokalt och till larmcentral.

6. Larmcentral

Om ditt larm utlöser skickas en signal till din valda larmcentral. Därifrån kan larmcentralen utläsa vilken typ av larm, till exempel inbrottslarm och brandlarm. Larmcentralen sätter då in de åtgärder du och larmcentralen har kommit överens om. Vi har idag samarbete med majoriteten av Sveriges olika larmcentraler vilket innebär att vi tillsammans kan hitta det larmcentral som täcker dina behov samt få bästa möjliga pris. Här tar vi hänsyn till var ni finns geografiskt och vilka krav ni har. Därefter väljer vi tillsammans vilken larmcentral som passar er bäst. Självklart löser vi kontakten med larmcentralen.

7. Utbildning

När installationen är färdig är det tid för er att börja använda er nya säkerhetsanläggning. Ni utbildas av vår tekniker och nu är det bra om ni har tagit fram en ansvarig anläggningsskötare hos er.

8. Tiden framöver med ert säkerhetssystem

Efter utförd installation väljer majoriteten av våra kunder att teckna ett serviceavtal. Detta presenteras redan i offertstadiet. Ni kan välja mellan treårsservice eller årsservice. Treårsservice innebär att vi kommer ut var tredje år och gör en kontroll på anläggningen samt byter ackumulatorer i anläggningen. Ettårsservice innebär att vi kommer ut en gång per år och går igenom hela anläggningen, kontrollerar så alla larmpunkter fungerar tillfredsställande samt att vi byter ackumulatorer var tredje år. Pris för serviceavtal börjar på 40kr per månad och varierar beroende på anläggningens storlek. I vissa fall kan försäkringsbolaget kräva att ni har ett serviceavtal. Till exempel om du har krav från larmklass 1 och uppåt.

För att säkerställa bästa möjliga kvalitet på vårt arbete så utför vi varje år ett antal stickprov med besiktningar på våra nyinstallationer. Önskar ni få er anläggning besiktigad så gör vår behöriga ingenjör det kostnadsfritt efter utförd installation.

Kontaktuppgifter

Vi hjälper er gärna fram till den lösning som passar just era behov mest optimalt. Bästa sättet att få ett snabbt svar är fortfarande ett klassiskt telefonsamtal med våra trevliga experter, men ni är även såklart varmt välkomna att kontakta oss på det sättet som passar er bäst.

Larmspecialisten på Näset AB
Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö
Org.nr: 556376-0437
Telefon: 040-211030
Mail: info@larmspecialisten.se
Kontaktperson: Victor Lundborg